Logo Doe het zelf, doe het duurzaam!

Je huis verduurzamen? Dat financier je zo!

WONINGEIGENAAR

Verduurzamen: hoe pak je het aan en wat kost het?

Het is handig om vooraf te weten hoe je je huis (verder) kunt verduurzamen en wat dit gaat kosten. Natuurlijk hoef je niet alle maatregelen in een keer uit te voeren. Stap-voor-stap kan ook. Al is het voor de ISDE-subsidie interessanter om meerdere maatregelen tegelijk uit te laten voeren. Ga je zelf je huis isoleren? Dan kun je sinds maart 2023 gebruikmaken van de Doe-het-zelf isolatiesubsidie.

ISDE-subsidie
Laat je binnen twee jaar twee of meer maatregelen uitvoeren door een professioneel bedrijf? Dan ontvang je achteraf tot 30% subsidie op de totale uitvoeringskosten. Laat je één maatregel uitvoeren, dan ontvang je achteraf tot 15%. Meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) vind je hier.

Doe-het-zelf isolatiesubsidie
Ga je zelf je vloer isoleren, of de binnenkant van je schuine dak of muren? Informeer dan bij je gemeente naar de Doe-het-zelf isolatiesubsidie. Bekijk alvast de voorwaarden voor deze subsidie.


Milieu Centraal helpt je op weg

Met deze handige hulpmiddelen en informatie van Milieu Centraal krijg je snel inzicht in hoe je je huis energiezuinig(er) kunt maken. Wat de kosten hiervan zijn en wat het je oplevert.

Hoe kom je er achter waar in jouw huis al isolatie zit en wat je kunt verbeteren? De Isolatie-zelfscan helpt je op weg. Vul de vragen in en je krijgt een compleet advies op maat.

Ontdek via de Verbetercheck met welke maatregelen je je huis comfortabeler, energiezuiniger en duurzamer kan maken. Je ziet ook meteen wat het je kost en wat het je oplevert.

Als je een beetje handig bent, kun je ook zelf je huis isoleren. Ontdek op Verbeterjehuis.nl wat de voordelen en kosten zijn van doe-het-zelf isoleren, waar je begint en waar je op moet letten.

Neem voordat je aan de slag gaat ook een kijkje op doehetzelfdoehetduurzaam.nl. Hier vind je handige Kluswijzers, tips en klusvideo’s.

Weet je hoe je je huis kunt verduurzamen en wat de kosten hiervan zijn? Maak dan hieronder een keuze en ontvang een overzicht van manieren om deze kosten (deels) te financieren.

Het verduurzamen van mijn huis kost:

crossarrow-right